Foto: Bildbyrån

Femteplats av Ludvigsson i avslutningen: ”Nöjd med mitt lopp”

Publicerad

Svenske Tobias Ludvigsson fick till en bra avslutning på Giro d'Italia. 28-åringen som känt sig lite sliten den sista veckan lyckades ändå knipa en femteplats på den sista tempoetappen.
– Jag är nöjd med mitt lopp i dag och kunde verkligen inte kört fortare, säger Ludvigsson till SVT Sport.

Tobias Ludvigsson avslutade årets Giro d'Italia med sin bästa insats i årets etapplopp. På dagens tempo i Verona slutade han femma, hans näst bästa placering i Girot.

– Jag är nöjd med mitt lopp i dag och kunde verkligen inte kört fortare. Jag ville inte ta några onödiga risker. Det var en ganska teknisk bana och jag försökte köra så fort jag kunde men inte riskera något i nedförsbackarna, säger han till SVT Sport

– Det är otroligt skönt att gå i mål i Girot med en topp-tio-placering.

Ludvigsson har i och med dagens målgång genomfört nio ”Grand Tours”, delat svenskt rekord på herrsidan tillsammans med Thomas ”Gotland” Löfkvist. Årets Giro d'Italia mätte över 3 500 kilometers cykling över de tre veckorna. Och det är en sliten svensk som nått mållinjen.

– Det har varit mentalt långa dagar, bland annat 5 400 höjdmeter på sju timmar i går. Det är många trötta ben i dag.

– Tempodelen är väl det jag är bäst på. Men jag har varit ganska trött den sista veckan och det är faktiskt skönt att vara i mål nu.

Laddar för SM

Nu väntar hemresa till och uppladdning för SM för den regerande tempomästaren. Dessutom är han förste reserv till sitt stalls Tour de France-lag.

– Jag ska åka hem och kör kanske någon tävling innan SM.

– Jag har aldrig kört Girot och Touren samma säsong så det skulle vara häftigt. Men vi får se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer