Skandal i Girot – toppcycklist gav sig på åskådare. Foto: Eurosport

Skandal i Girot – toppcyklist gav sig på inspringande åskådare

Uppdaterad
Publicerad

Det gick hett till under den näst sista etappen av Giro d'Italia. Toppcyklisten Miguel Angel Lopez krockade med en supporter i den näst sista klättringen. En förbannad Lopez beslutade sig då för att använda knytnävarna mot supporten.

Efteråt satte han sig på cykeln och cyklade i mål.

Toppcyklisten Miguel Angel Lopez, som innehar den vita tröjan för bästa cyklist i Giro d'Italia under 25, fick sin dag förstörd när han krockade med en entusiastisk supporter i den sista klättringen.

En förbannad Lopez gav sig på supportern med knytnävarna innan han tog sig upp på sin cykel igen och cyklade i mål – nästan två minuter från täten.

Nu riskerar han, enligt Reuters, att uteslutas från Girot.

Carapaz har drömläge

Ecuadorianen Richard Carapaz står vid sina drömmars mål efter att klarat anstormningen från rivalerna i bergen i Dolomiterna på den näst sista etappen av Giro d'Italia.

Carapaz slutade fyra på etappen och behåller ledningen i cykelklassikern. Marginalen är nu en minut och 54 sekunder före hemmaåkaren Vincenzo Nibali.

Sista etappen är ett 17 kilometer långt tempolopp i Verona på söndagen.

Spanjoren Pello Bilbao vann etappen mellan Feltre och Croce d'Aune-Monte Avena före landsmannen Mikel Landa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.