Emilia Fahlin har vårdats på sjukhus. Foto: Bildbyrån

Svenska cykelstjärnan Emilia Fahlin i svår krasch

Uppdaterad
Publicerad

Svenska cykelstjärnan Emilia Fahlin krashade i söndags våldsamt på en bergsväg i Spanien. Fahlin vårdades två dagar på sjukhus sedan läkarna upptäckt en mindre blödning mellan skallbenet och hjärnan.

– Det var den värsta krasch jag råkat ut för under hela min karriär, säger Fahlin själv till vargardacycling.se.

Fahlin berättar själv om hur hon var ute på ett ensamt träningspass när hon plötsligt körde på en sten på vägen i en utförslöpa.

– Det gick nog i 60 kilometer i timmen när den där stenen dök upp. Jag flög över styret och bakhuvudet fick ta hela smällen.

– Hjälmen sprack när jag slog i vägen – men hade jag inte haft den hade det nog varit kört, säger Emilia Fahlin.

VM-fyran från i fjol fick en så hård smäll att hon inte kunde se något under en tid men hon tappade aldrig medvetandet.

– Jag var rädd att tappa medvetandet, ensam på en liten väg i bergen. Håll dig vaken var det enda jag tänkte. Men när det efter ett tag kom en bil som stannade förstod jag att det skulle ordna sig.

Blödningen har gått tillbaka och Fahlin har nu fått lämna sjukhuset. Läkarnas order är att hon ska ta det lugnt.

– Kroppen börjar piggna till men huvudet är fortfarande ont och tungt. Just nu vet jag inte när jag kan vara tillbaka på cykeln igen. Det får ta den tid det tar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.