Michele Scarponi under Tour de France 2015. Foto: Bildbyrån

Giro d'Italia-vinnare död i krasch

Uppdaterad
Publicerad

Giro d'Italia-vinnaren från 2011, Michele Scarponi, har avlidit. Den 37-årige italienaren krockade med ett större fordon under en träningsrunda.

– En stor tragedi, säger hans stall Astana i ett uttalande.

Så sent som i måndags vann Scarponi en etapp i Tour of the Alps, hans första seger på fyra år och ett genrep inflr Giro d'Italia som startar den 5 maj.

Efter att tävlingen avslutats under fredagen åkte han hem till familjen i Filottrano. Det var sedan under ett träningspass i närheten av hemmet på lördagsmorgonen som Scarponi blev påkörd av ett större fordon i en korsning, och avled av skadorna.

”Vi stöttar Michele-familjen”

Hans cykelteam Astana beskriver Scarponi som en ”stor mästare” och en ”speciell kille”.

– Det här är en tragedi som är svår att ta in. Astana-stallet stöttar Michele-familen i detta otroligt smärtsamma ögonblick av sorg, säger man i ett uttalande.

Efterlämnar fru och två barn

Michele Scarponi vann Giro d'Italia 2011, en seger han tilldelades retroaktivt sedan Alberto Contador åkt fast för dopning. Scarponi cyklade även hem Tirreno–Adriatico 2009 och Katalonien runt 2011.

Scarponi blev 37 år och efterlämnar en fru och två barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.