Här blir Giro d'Italia-cyklisten påkörd av en bil

Uppdaterad
Publicerad

Den belgiske cyklisten Pieter Serry, 32, blev påkörd bakifrån av en bil under den sjätte etappen av Giro d'Italia.

Han kunde ändå ta sig upp på cykeln igen och fullfölja etappen.

Jag känner mig okej, skriver Serry på Instagram.

Det var med cirka tolv kilometer kvar av den sjätte etappen av cykelklassikern Giro d'Italia som olyckan var framme. Belgaren Pieter Serry var längst bak i en klunga då han plötsligt blev påkörd bakifrån av en bil som tillhörde stallet BikeExchange.

Någon i passagerarsätet gav eller tog emot något från bilen bredvid och då verkar föraren ha tappat fokus och kört på Serry.

Cyklisten låg kvar på marken en liten stund innan han sedan kunde stiga upp och till slut även fullfölja etappen.

Jag är imponerad av alla era stöttande meddelanden. Jag känner mig okej och kunde fullfölja dagens etapp. Tack till BikeExchange för ursäkten. Jag är glad över att kunna fortsätta det här Giro d'Italia, skriver Serry på Instagram.

Föraren av stallbilen har blivit avstängd från årets Giro d'Italia och stallets sportchef har tilldelats böter på 2 000 schweiziska franc (drygt 18 000 kronor).

Etappen vanns av schweizaren Gino Mäder och hela Girot leds av Attila Valter, Ungern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.