Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Här dyker F1-stjärnan upp som vattenlangare i Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Marlen Reusser vann en soloseger på Tour de France Femmes fjärde etapp – efter att ha ryckt 20 kilometer från mål.

En som är på plats för att ge sitt stöd till cyklisterna under touren är F1-stjärnan Valtteri Bottas.

Under gårdagen agerade han vattenlangare till flickvänen Tiffany Cromwell.

Det var en händelserik fjärde etapp av Tour de France Femmes på vägen mellan Troyes och Bar-sur-Aube. Med flera smala gruspartier var det en extra speciell etapp.

Efter ungefär tio mil attackerade Marlen Reusser och vann 1,24 före tvåan Evita Muzic och trean Alena Amialiusik. Ledningen i totalen tillhör dock fortfarande suveränen Marianne Vos, 16 sekunder före Silvia Persico.

Reusser var nöjd efteråt:

– Vi hade planen att göra det till en tuff etapp och inte låta det lugna ner. Lyckligtvis kunde jag gå iväg och vinna, säger hon.

Borgström 4,44 efter med halva touren kvar

Julia Borgström är Sveriges deltagare i den första upplagan av Tour de France Femmes. Efter en lite sämre dag placeringsmässigt, föll 21-åringen från 20:e till 25:e plats i totalen. Distansen upp till Vos är 4 minuter och 44 sekunder och till topp tio har hon ungefär två och en halv minut att köra in. Borgström ligger tvåa i kampen om ungdomströjan.

Under de senaste etapperna har F1-stjärnan Valtteri Bottas synts till assistera flickvännen Tiffany Cromwell och åka med i hennes stalls följebil. På Instagram visade finländaren, med tio Formel 1-vinster på meritlistan, bland annat hur han agerade vattenlangare till Cromwell under den tredje etappen. 

På torsdagen körs den femte etappen mellan Bar-le-Duc och Saint-Dié-de-Vosges.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.