Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT och Eurosport

Hatstorm mot Jasper Philipsen efter tilltaget: ”Dummaste jag sett”

Uppdaterad
Publicerad

Den belgiska stjärnan Jasper Philipsen har hamnat i fokus i cykelvärlden efter tilltag mot konkurrenten Pascal Eenkhoorn i den senaste etappen av Tour de France.

Philipsen cyklade i kapp utbrytaren Enkhoorn, la sig framför honom, och närmast prejade honom av vägen.

– Det var det dummaste jag någonsin har sett. Så onödigt. Helt onödigt, sa kommentatorn Roberto Vacchi på Eurosport.

Se situationen i spelaren ovan.

Philipsens agerande grundade sig i att han ville ha en klungspurt och därmed bättre chans till seger i etappen, vilket skulle vara hans femte. Tilltaget har fått många i cykelvärlden att reagera.

– Det här är nästan lite mobbning. Jasper Philipsen, vad håller du på med? Jag tycker att det är över gränsen, faktiskt, säger Eurosports norska kommentator Theis Magelssen.

Philipsen om situationen:

– Vi ville ha en kontrollerbar grupp men jag tycker att det hela har blivit lite överdrivet. Jag hade inga aggressiva intentioner, inget emot honom.

Pascal Eenkhoorn var irriterad efteråt.

– Han försökte köra av mig från vägen, men det borde han inte ha gjort. Jag sa det till honom efteråt. Du kan ta täten, men gör inte en liten show av det, säger Eenkhoorn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.