Marc Hirschi. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hirschis revansch – tog första etappsegern

Uppdaterad
Publicerad

I söndags gick det inte hela vägen, Marc Hirschi blev då upphunnen och omkörd kort före mål. Men i torsdagens etapp av Tour de France, den tolfte i ordningen, fanns det ingen som kunde stoppa den schweiziske 22-åringen. Hirschi fick sin revansch då han tog hem karriärens första etappseger efter att ha hängt av konkurrenterna då det återstod 30 kilometer av den totalt 218 kilometer långa etappen.

– Det är helt otroligt. Jag har varit nära att vinna två gånger tidigare, och i dag trodde jag nästan inte att jag skulle klara det, sade Hirschi i segerintervjun.

– Jag kan inte beskriva hur det här känns. Det är svårt att hitta orden.

Fransmannen Pierre Rolland gick i mål som tvåa, medan dansken Søren Kragh Andersen knep tredjeplatsen. I sammandraget leder fortsatt Primoz Roglic, slovenen är totalt 21 sekunder före tvåan Egan Bernal.

På fredagen går touren vidare med en 191,5 kilometer lång etapp mellan Chatel-Guyon och Puy Mary.

KLIPP: Irländaren i tårar efter första toursegern (8/9)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.