Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Remco Evenepoel kraschade under gårdagens etapp i Giro d'Italia. Foto: TT

Hund orsakade krasch i Girot – världsmästaren skadad

Uppdaterad
Publicerad

En liten hund orsakade en krasch i dagens femte etapp av Giro d'Italia. Allra värst drabbades världsmästaren Remco Evenepoel som kraschade svårt och fick vård innan han mödosamt satte sig på cykeln för att försvara sin andraplats.

– Jag vill inte överdriva, men jag trodde att jag var i Colombia. Jag såg minst 15 lösa hundar på gatorna, säger Evenepoels stallchef Patrick Lefevre i belgisk radio.

Belgaren blev sittande bredvid vägen och fick behandling under ett par minuter. Det såg ut som han skulle tvingas bryta men stapplande satte han sig på cykeln med sina hjälpryttare bredvid sig.

– Det där kommer att kännas de närmaste dagarna. Det var en aggressiv hund. Den gick till attack när klungan kom, säger Eurosports kommentator Roberto Vacchi.

Klungan väntade in Evenepoel

Olyckan inträffade efter en halvtimme in på dagens etapp över 171 km i regnet mellan Atripalda och Salerno och klungan väntade in Evenepoel, som kunde visa tummen upp till tv-kameran efter ett par minuter.

Norrmannen Andreas Leknessund tog över den rosa ledartröjan efter gårdagens etapp, den andra norrman som fått åka i den rosa tröjan. Leknessund behåller 28 sekunders försprång till Evenepoel, som hade en krasch till med två kilometer kvar att köra. Han tappade dock inget i tid eftersom kraschen skedde inom tre kilometer före mål.

– Det såg bra ut efter den första kraschen vilket var en stor lättnad. Problemen uppstod efter den andra kraschen och han fick stora smärtor på höger sida av kroppen och fick en blodutgjutning och sammandragning av muskulaturen, säger Soudal Quick-Step-stallets läktare Toon Cruyt till den egna hemsidan.

– Den sjätte etappen kommer att bli besvärlig för honom, fortsätter Cruyt.

Efter en stökig avslutning på etappen var det Kaden Groves som var först i mål. Andreas Leknessund leder sammanlagt efter fem etapper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.