Louise Jannering tillsammans med piloten Anna Svärdström Foto: Bildbyrån

Jannerings skräll – tog brons i Paralympics

Uppdaterad
Publicerad

Louise Jannering har stått för en stor skräll i Paralympics.

I landsvägscyklingens tempolopp, klass B för blinda, bärgade hon bronset tillsammans med piloten Anna Svärdström.

– Det är det största vi upplevt tillsammans. Vi visste att vi hade bra resultat i oss men det var många svåra konkurrenter att slå, säger Jannering till SVT.

24-åriga Louise Jannering från Uppsala var inte ett av de stora medaljhoppen för svensk del under Paralympics.

Men när tempoloppets klass B under tisdagen avgjordes stod hon på pallen.

Paralympics

Med tiden 49:36.06 tillsammans med piloten Anna Svärdström var hon tredje bäst i det 32 kilometer långa loppet.

– Det var full gas från start till målgång. Nu står vi här och det känns helt otroligt, säger Jannering.

– Vår högsta dröm var bronset. Vi hade tidigt för tre år sedan ett mål om Paralympics. Det har varit det stora målet att komma hit. Sen att kunna prestera på det här sättet är helt ofattbart, säger Svärdström.

Jannering körde ikapp 16 sekunder under det sista varvet vilket säkrade bronset. I mål var hon drygt 10 sekunder före polskan Dominika Putyra.

– Det var en bana som passade oss bra. Den ställde höga krav på att vi skulle planera vilket vi gjorde så bra vi kan, säger Jannering.

Etta kom irländskan Katie-George Dunlevy (pilot: Eve McCrystal) och tvåa kom Lora Fachie från Storbritannien (pilot: Corrine Hall).

Jannerings brons är Sveriges fjärde medalj i Paralympics (även en femte svensk medalj är redan säkrad i lagspelet i damernas bordtennis men räknas officiellt inte ännu).

Fakta

Tandem: Personer med synnedsättning cyklar på en tandemcykel med en pilot. Piloten sitter fram och har inte någon synnedsättning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet