Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här tar Jenny Rissveds en ny seger i Lenzerheide. Foto: TT Nyhetsbyrån/Discovery+

Jenny Rissveds succé – världscupvinst i Lenzerheide

Uppdaterad
Publicerad

Ny succé för Jenny Rissveds.

För tredje året i rad vann hon världscupsprinten i Lenzerheide.

– Jag kände mig stark. Jag kände mig lite osäker, jag tror det var när var fyra varv kvar – då tyckte jag att de andra också kände sig starka. Men sedan insåg jag att jag var snabbast genom skogen. Då ville jag vara i ledning när det var dags för sista varvet. Och det funkade för mig, säger Jenny Rissveds i Eurosports sändning.

Mountainbike-stjärnan Jenny Rissveds cyklade de nio varven på 1 400 meters höjd på 20 minuter och 34 sekunder, och på upploppet kunde 29-åringen vinka när hon cyklade över mållinjen. Tvåa blev schweiziskan Alessandra Keller, två sekunder bakom Rissveds, och trea blev fransyskan Pauline Ferrand Prevot.

Rissveds har nu vunnit världscupsprinten i Lenzerheide 2021, 2022 och 2023.

”Föredrar att köra här”

– Jämfört med förra världscuploppet i Nove Mesto, så är det här är en mer teknisk sprint. Jag gillar banan och jag föredrar att köra här.

Detta var Jenny Rissveds 16:e världscupseger i karriären, hon har även vunnit OS-guld i distans.

Svenskan ligger nia i totala världscupen, vid säsongspremiären i Tjeckien slutade hon 22:a i sprinten och på en fjortondeplats i distansloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.