Jenny Rissveds cyklar mountainbike. Foto: Bildbyrån

Efter segern – Jenny Rissveds långt från toppen i mountainbike

Efter vinsten i Gracia Orlova tour gjorde Jenny Rissveds comeback i mountainbike under världscuppremiären.

Men där gick det sämre för svenskan som slutade på 14:e plats i söndagens lopp.

För två veckor sedan vann Jenny Rissveds Gracia Orlova tour, en tävling i landsvägscykling.

Men under världscuppremiären i mountainbike, som körde i helgen, gick det sämre för svenskan. Under fredagens kortdistans kom Rissveds på plats 22 och under söndagen blev det en 14:e plats på den olympiska distansen.

Nederländskan Puck Pieterse vann söndagens lopp på tiden 1.23,01. Svenskan rullade in i mål på 1.25,29, 2 minuter och 28 sekunder efter vinnaren.

KLIPP: Jenny Rissveds vann Gracia Orlova 2023 (30 april 2023)

Totalställningen i Gracia Orlova 2023: Från vänster: Dominika Wlodarczyk, Jenny Rissveds och Emilia Fahlin. Foto: Svenska cykelförbundet