Kvinnan som orsakade kraschen i Tour de France är gripen. Foto: Eurosport/TT

Kvinna gripen efter kraschen i Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna lutade sig ut med ett plakat och förorsakade en jättekrasch i Tour de France.

Nu har hon gripits, enligt franska radiokanalen RTL.

Det var i lördags, under första etappen av Tour de France, som en kvinna höll upp en skylt med texten ”farmor och farfar”. Hon lutade sig fram för att komma med i tv-sändningen när den tyske åkaren Tony Martin, som var längst fram i klungan, körde in i henne och föll omkull. Fallet orsakade en dominoeffekt där drygt hälften av åkarna kraschade.

Loppet pausades i fem minuter innan det kunde återupptas. I söndags meddelade arrangörerna att de stämmer kvinnan.

– Vi gör det här (stämmer henne) för att en liten minoritet som håller på så här inte ska få förstöra festen för alla andra, sa tävlingsdirektören Pierre-Yves Thouault till AFP.

Kvinnan har varit eftersökt i flera dagar. Nu rapporterar den franska radiokanalen RTL att en kvinna ska ha identifierats och sedermera gripits. Hon ska nu ha placerats i polisarrest i Landerneau.

Åtta cyklister fick läkarbehandling efter kraschen och den tyska åkaren Jasha Sütterlin tvingades att dra sig ur tävlingen.

KLIPP: Cavendish vann första Tour de France-sträckan på fem år (29 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.