Lisa Nordén slutade 14:e i tempo-EM. Foto: Bildbyrån

Lisa Nordén 14:e i tempo-EM

Uppdaterad
Publicerad

Den fyrfaldiga svenska mästaren i tempoåkning på cykel, Lisa Nordén, slutade på 14:e plats då EM avgjordes i franska Plouay på måndagen, nästan två och en halv minut efter segraren Anna van der Breggen från Nederländerna.

Tempoloppet gick över 25,6 kilometer och nederländskans vinnartid blev 34.03,92, 31 sekunder snabbare än landsmaninnan Ellen Van Dijk. Trea kom Marlen Reusser från Schweiz, 59 sekunder efter vinnaren.

Lisa Nordén hamnade nästan mitt i fältet bland de 26 startande, 2.29 efter segraren.

Triatleten Nordén har på grund av skador, och coronapandemin, satsat på cykeln det här året. Men ett stort mål är triathlontävlingen Challenge Daytona i Florida i september.

– Jag körde den förra året och det var jättehäftigt. Vi startade ganska sent på eftermiddagen och de tände lamporna inne på arenan, vilket var jäkligt häftigt att tävla i. Det är en cool tävling att köra och det blir arenasport, vilket vi sällan har möjlighet att vara, säger hon till TT.

Olausson bäst

Det var flera svenskar än Lisa Nordén i elden då landsvägs-EM inleddes på måndagen. I damernas U23 blev Wilma Olausson bästa svensk totalt i alla klasser, med sin niondeplats, 1.58 efter segraren Hannah Ludwig från Tyskland.

I herrarnas U23 cyklade Jakob Ahlsson på en 15:e plats, 1.33 efter segraren Andreas Leknessund, Norge. Hugo Forssell blev 23:a, 2.23 efter täten.

De bägge juniorerna Jonathan Ahlsson och Edvin Lovidius slutade 14 respektive 24 i sin klass, Ahlsson 1.34 efter vinnaren Mathias Vacek, Tjeckien, och Lovidius, 2.35 efter.

ARKIV: Lisa Nordén ohotad – säkrade fjärde raka SM-guldet (25 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.