Lisa Nordén ställs mot världseliten i cykel

Uppdaterad
Publicerad

Triatleten Lisa Nordén är redan svensk mästare på cykel. Nu när världstouren stannar till i Vårgårda är hon med i det svenska cykellandslaget.
– Det är verkligen en liten, liten akvariefisk på ett väldigt, väldigt djupt vatten med massa hajar, säger Lisa Nordén om sig själv till SVT Sport.

Lisa Nordén tog OS-silver i London 2012. Hon belönades med både Svenska Dagbladets Bragdguld och Jerringpriset efterföljande vinter. Även om hon är en erkänt duktig tempocyklist saknar hon erfarenhet av liknande cykellopp på världsnivå.

– Jag har aldrig kört i en såhär stor klunga i proffssammanhang. En VM-körning i triathlon är också klungkörning men på ett annat sätt med lite annat taktiskt tänkande. Jag får ta de tips och råd jag har fått och göra det så bra som möjligt, säger hon till SVT Sport.

34-åringen har dragits med skadeproblem den senaste tiden, vilket har lett till att hon har kunnat träna mer cykling och mindre löpning och simning.

– Jag tror att själva positionskriget kommer att bli svårt för mig. Det är ganska tight på grusvägarna, säger hon.

Motståndarna i Vårgårda World Tour består av taktiskt välsmorda proffsteam. Nordén tävlar för det svenska landslaget. Vad de har för taktik, vet hon inte riktigt. Hon avslöjar i alla fall inget.

– Det får vi se i morgon när jag träffar landslaget, säger hon med ett skratt.

Se Lisa Nordén i Vårgårda World Tour på söndag från klockan 11.00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer