Lisa Nordén fick en oväntad plats i linjeloppet i VM. Foto: Bildbyrån.

Lisa Nordén startar i både tempo och linje

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska triathletstjärnan Lisa Nordén hade släppt sin satsning på cykel. Men nu blir det plötsligt start i både tempo och linje i VM i Italien för henne.

– Jag känner att jag är i bra form och det ska bli riktigt kul att tävla på cykel igen, säger hon till SVT Sport.

35-åringen hade tänkt att satsa helhjärtat på triathlon den här säsongen. Men för en dryg vecka sen fick Lisa Nordén frågan av förbundskapten Lucas Persson att köra tempoloppet på VM på Imolabanan, mest känd från Formel 1, i Italien, som äger rum på torsdageftermiddagen.

Och nu blir det dubbelt upp för Nordén. På grund av sjukdom i den svenska truppen har hon fått frågan om att även ta sig an linjeloppet som går på lördag.

Spännande utmaning

Lisa Nordén har deltagit i två tävlingar i triathlon, i Polen och Tyskland, och vunnit bägge. Så formen är det inget fel på.

– Jag har inte tränat någon cykling utan fokus har legat på triathlon så det blir en tuff men spännande utmaning här på VM.

KLIPP: Lisa Nordén inför cykel-VM: ”Topp 10 vore grymt bra” (22 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.