Emilia Fahlin. Foto: Bildbyrån

Missar Europeiska spelen efter otäck krasch

Uppdaterad
Publicerad
Cykelstjärnan Emilia Fahlin och det svenska laget missar Europeiska spelen i Minsk.
Fjolårets VM-fyra Fahlin är ännu inte tillbaka i träning efter sin svåra krasch i slutet av maj.
– Det är en ganska tuff resa tillbaka, säger förbundskaptenen Lucas Persson.

Det var i slutet av maj som Emilia Fahlin råkade ut för en otäck krasch på en bergsväg utanför spanska Girona. Hon tränade ensam när hon körde på en sten i vägen i en utförsbacke.

– Det var den värsta kraschen jag råkat ut för under hela min karriär. Hjälmen sprack när jag slog i vägen men hade jag inte haft den hade det nog varit kört, sade hon till sajten vargardacycling.se några dagar efter olyckan.

Cykelstjärnan, som blev fyra på linjeloppet i VM förra året, drabbades av en mindre blödning mellan skallbenet och hjärnan, enligt vargardacycling.se. Hon fick tillbringa några dagar på sjukhus i Spanien, men är nu hemma i Sverige.

Stryker damlaget

– Läkarna har svårt att säga hur lång tid det tar. Det är från fall till fall. Hon hoppas vara tillbaka på cykeln inom kort och börja träna lite grand, och vara tillbaka till hösten, säger förbundskaptenen Lucas Persson till TT.

Fahlins skada innebär att förbundet väljer att stryka damlaget, som även består av Sara Penton och Sara Mustonen, till stundande Europeiska spelen i Minsk.

– Vi hade ingen medaljchans med de andra åkarna, utan de skulle vara där för att hjälpa Emilia, säger Persson om beslutet att hoppa av tävlingen i Vitryssland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer