Mountainbike-skola med Matthias Wengelin

Uppdaterad
Publicerad

Den 13 augusti är det dags för Cykelvasan, den åttonde i ordningen. Tävlingen är Sveriges populäraste och mest prestigefyllda mountainbike-tävling. Ta chansen att bli inspirerad, få tips och utveckla tekniken i vår MTB-skola med en av Sveriges bästa mountainbike-cyklister.

Matthias Wengelin är 28 år och uppväxt i Säter men bor numera i Örebro och tävlar för Almby IK.

Han har mängder med SM-medaljer från både Cross Country, Långlopp och Cyclocross. Sedan Sprint-disciplinen infördes år 2012 är han regerande svensk mästare i grenen och har stått som vinnare av Långloppscupen 2012 och 2013, CykelVasan 2009 och Lidingö MTB 2013 och 2015.

Han har varit med i både EM och VM med framskjutna placeringar. På EM i Huskvarna blev han 6:a på sprinten och på VM i Tjeckien i början av juli blev han femma på sprinten.

För SVT visar Matthias Wengelin hur du på bästa sätt förbereder dig inför din nästa skogstur och hur du blir en riktig fartfantom över rötter och stenar. 

Älskar du att köra mountainbike och vill du vara förberedd på bästa sätt inför Cykelvasan, och det vill du, ska du givetvis kolla in Matthias MTB-skola.

Den finns i tre delar i spelaren ovan.

Wengelin har massor med SM-medaljer från både Cross Country, Långlopp och Cyclocross. Sedan Sprint-disciplinen infördes år 2012 är han regerande svensk mästare i grenen och har stått som vinnare av Långloppscupen (2012 och 2013), CykelVasan (2009) och Lidingö MTB (2013 och 2015).

Nedan är ett axplock av meriterna:

Svenskmästare

– Cross Country

– Cyclocross

– Långlopp

– MTB-sprint

Tunga titlar:

– CykelVasan

– Lidingö MTB

– Lida Loop

– Långa Lugnet

– Ränneslättsturen

Några internationella meriter:

– 2015 EM Sprint 7:a

– 2016 EM Sprint 6:a

– 2016 VM Sprint 5:a

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer