Emilia Fahlin. Foto: Bildbyrån

Ny pallplats för Emilia Fahlin

Uppdaterad
Publicerad

Emilia Fahlin fortsätter att visa knallform i cykeldamernas World Tour. Andra etappen av Tour of Norway slutade med en ny andraplats – och precis som i fredags var det enbart flerfaldiga världsmästarinnan Marianne Vos som var före i mål.

– Jag är överraskad själv, faktiskt. Jag fick slita som sjutton och benen kändes tunga. Men jag fick ett perfekt uppdrag av min lagkamrat Kirsten Wild och hon sade åt mig att bara köra allt jag hade i den långa spurten, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se

Den drygt tolv mil långa etappen från Fredrikstad till Sarpsborg blev extra påfrestande med regn och hårda vindar.

– Man har verkligen fått kämpa för att hålla cykeln på vägen.  Det blev en tuff dag på många sätt men nu känns det riktigt skönt.

Den 29-åriga Örebrocyklisten skuggar också Marianne Vos i sammandraget och kan räkna med support och stöd av sina teamkamrater i Wiggle High5 under söndagens avslutande etapp.

– Det kommer att bli tufft men jag har inget att förlora. Det har varit två bra dagar för mig och jag ska göra allt jag kan för att hänga kvar i toppen.

Också Hanna Nilsson fanns med i tätklungan och körde in som 11:a, åtta sekunder bakom Marianne Vos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.