Fabio Jakobsen kraschade illa under Polen runt. Foto: TT Nyhetsbyrån

Operation efter kraschen: ”Ansiktet ska rekonstrueras”

Uppdaterad
Publicerad

Den nederländske cyklisten Fabio Jakobsen ska opereras igen efter sin otäcka krasch i Polen runt för två månader sedan.

”Den 8 oktober ska jag genomgå en andra operation för att rekonstruera min mun/mitt ansikte”, skriver han på sociala medier.

Det var i spurten som Fabio Jakobsen kolliderade med Dylan Groenewegen. 24-åringen flög över staketet och skadade sig riktigt illa. Han försattes i konstgjord koma och opererades i fem timmar.

Sedan dess har han försökt återhämta sig från sin hjärnkontusion och de andra skador han ådrog sig. Nu är han redo för en andra operation.

”Den 8 oktober ska jag genomgå en andra operation för att rekonstruera min mun/mitt ansikte. Operationen involverar att ben tas från mitt bäcken och placeras i min käke. Det är mycket ben som saknas där.”, skriver han på Twitter.

Det ska i sin tur läka i några månader innan Jakobsen måste genomgå en tredje operation för att han ska kunna få nya tänder.

Efter Jakobsens krasch gick det Internationella cykelförbundet, UCI, ut med att de ska skärpa säkerheten för åkarna under tävlingar.

KLIPP: Våldsam krasch i Polen – nederländsk cyklist i koma

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.