Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Remco Evenepoel är ny totalledare i Giro d'Italia. Foto: Luca Bettini/AFP/TT

Tog över rosa ledartröjan i Giro d'Italia – måste lämna efter covidbesked

Uppdaterad
Publicerad

Remco Evenepoel tog över den rosa ledartröjan i Giro d'Italia.

Sen kom det tråkiga beskedet.

”Det är med ett tungt hjärta som jag berättar att jag kommer att lämna Giro d'Italia efter att ha testat postivt för Covid 19”, skriver han på Twitter.

Remco Evenepoel avverkade den 35 kilometer långa etappen på 41 minuter och 24 sekunder, en tid som var en sekund snabbare än Geraint Thomas på andra plats.

Men trots etappsegern, och att han därefter fick ta på sig den rosa ledartröjan som ledaren av girot får bära, var han inte särskilt nöjd efteråt.

– Jag tycker inte att jag fick till loppet något vidare. Jag startade för snabbt och den andra delen var inte heller så jättebra, sade han, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Måste lämna tävlingen

Under söndagskvällen kom dock ett tråkigt besked för belgaren – han måste dra sig ur tävlingen på grund av ett postivt covidtest.

”Det är med ett tungt hjärta som jag berättar att jag kommer att lämna Giro d'Italia efter att ha testat postivt för Covid 19 i ett rutintest. Min erfarenhet här har varit speciell och jag ser fram emot att tävla de kommande två veckorna. Jag är vädligt stolt över att jag lämnar med två etappvinster och fyra rosa tröjor.”, skriver han på Twitter.

Evenepoel var efter söndagens etappseger45 sekunder före tvåan Geraint Thomas i sammandraget. Den tidigare ettan Leknessund blev under söndagen 19:e och tappade på grund av det till en sjätteplats i sammandraget. Nio av totalt 21 etapper är avverkade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.