Jenny Rissveds får vänta på världscup-comebacken. Foto: Bildbyrån

Förkylning stoppar Rissveds

Uppdaterad
Publicerad

Planen var att Jenny Rissveds skulle göra comeback i världscupen efter nästan två års frånvaro. Men OS-mästaren från 2016 fanns inte på startlinjen vid tävlingen i Albstadt.
”Hon var förkyld i början av veckan och hade fortfarande feber i fredags” skriver hennes manager Johan Elliot i ett sms till SVT Sport.

För första gången sedan augusti 2017 skulle Jenny Rissveds ha tävlat i världscupen. OS-guldmedaljören från Rio 2016 var anmäld till världscuploppet i tyska Albstadt. Men när tävlingen startade under söndagsförmiddagen fanns stjärnan inte med. På sitt stalls Instagram skriver laget att en förkylning håller henne borta från att cykla.

”Hon var förkyld i början av veckan. Hon var så fortfarande när hon flög ner i torsdags morse och hade tyvärr fortfarande feber i fredags. Beslut togs därför att inte köra utan börja ladda för Nové Město nästa vecka i stället” skriver hennes manager Johan Elliot i ett sms till SVT Sport.

Rissveds har tävlat sparsamt de senaste åren på grund av depression.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer