Foto: Bildbyrån/Instagram

Svenska VM-hoppet skadad – mästerskapet i fara

Uppdaterad
Publicerad

VM är i fara för det svenska cykelhoppet Emilia Fahlin efter en smäll i handen som hon drabbades av i cykelloppet Giro Rosa i Italien. Hon fortsatte cyklade hela 15 mil med en fraktur. Men sen fick hon bryta tävlingen.

– Det är klart att det är oroligt så nära VM, säger Fahlin till vargardacycling.se.

VM i landsvägscykel i italienska Imola inleds torsdag den 24 september. Men hur det blir med Fahlins medverkan är nu oklart.

– Jag ska undersökas av läkare i Sverige på torsdag. Men det är klart att det är oroligt så nära VM, säger hon till vargardacycling.se.

Slog i handen

Olyckan inträffade under måndagens 17-mila etapp i damernas Giro d Ítalia. Efter två mils körning skulle Emilia ta emot en vattenflaska från en teambil.

– Det gick i hastigheter runt 50 kilometer i timmen och jag kände direkt att något hände med handen. Men jag tänkte att jag måste försöka köra vidare ändå.

Örebrocyklisten fortsatte de återstående 15 milen trots svåra smärtor. Efter loppet konstaterades att hon fått en fraktur i handen och att en start i tisdagens etapp var otänkbar.

– Nu är hela handen svullen och jag ska åka hem till Sverige för att få den undersökt så snabbt som möjligt.

Fahlins plan var att få Giro Rosa som en bra genomkörare inför nästa veckas VM, där hon planerar att köra linjeloppet den 26 september.

ARKIV: Fahlin i Spanien när pandemin bröt ut: ”En rätt så otrevlig känsla” (24 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.