Chris Anker Sörensen på Tour de France 2012. Foto: TT

Skulle kommentera cykel-VM – blev påkörd och dog

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen inleds cykel-VM i Belgien. Tävlingen har fått en sorglig inledning. Den danske före detta proffscyklisten Chris Anker Sörensen, som skulle kommentera tävlingen, blev påkörd av en bilist under dagen och avled av sina skador.

– Det är med stor sorg jag fått beskedet om att vår kära kollega Chris Anker Sörensen är död. I dag, lördag, var han ute och cyklade och blev påkörd av en bilist, och han dog senare av sina skador. Våra tankar och djupaste sympatier går till Chris Anker Sörensens familj, säger sportchefen på den danska kanalen TV2, Frederik Lauesen, till den egna hemsidan.

Det utsända teamet från TV2 har fått krishjälp och de som vill resa hem från tävlingen har den möjligheten.

Anker Sörensen var aktiv till 2018 och har jobbat som expert de senaste åren. Hans största framgång som aktiv var etappsegern (den åttonde) i Giro d'Italia 2010. Han deltog i treveckorsklassikern Tour de France fem gånger. Anker Sörensen blev 37 år.

”Så fruktansvärt sorgligt. Vila i frid”, skriver Eurosports kommentator Roberto Vacchi på Twitter.

SE OCKSÅ: SVT:s expert efter dödsfallet: ”Tyvärr blir man inte förvånad”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.