Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linjeloppen på SM i cykel ställs in. Det rapporterar DN. Arkivbild. Foto: Micke Fransson/TT

SM i cykel ser ut att ställas in – efter klagomål från boende

Uppdaterad
Publicerad

Linjeloppen på SM i cykel skulle ha avgjorts i helgen. Nu ser tävlingarna ut att ställas in.

– Det är en jättestor skandal att ett sådant här beslut kommer när SM redan har påbörjats, säger Uppsala cykelklubbs ordförande Göran Mattsson till SVT Sport.

Beskedet om att tävlingarna får avslag kom på torsdagen, två dagar innan loppen skulle körts. Transportstyrelsen meddelade nämligen att de upphäver Länsstyrelsens beslut om bansträckningen i Ulleråker.

– Det kom som en chock, menar Göran Mattsson till SVT Sport.

Enligt Mattsson kan Uppsala Cykelklubb nu förlora en halv miljon kronor på inställda SM-lopp.

– Vi har lagt ner otroligt mycket jobb och pengar. Vi kommer att gå back på det här. Plus allt folk från hela Sverige som kommit hit till Uppsala, säger Mattsson och fortsätter:

”Har känt oss överkörda”

Transportstyrelsens beslut kommer efter att boende i området kring bansträckningen har överklagat tillståndet.

– Vi som bor här i området har känt oss ganska överkörda, både av kommunen och cykelklubben som arrangerar tävlingen. Det är redan mycket byggnationer som gör det jobbigt för oss på daglig basis och med de här tävlingarna skulle det blivit ännu värre. Tävlingarna gör så att vi inte kommer in eller ut utan folk blir mer eller mindre instängda i Ulleråker, säger Tobias Lindblom, som bor i området, till UNT.

Enligt Lindblom har arrangören misskött sig vid tidigare tävlingar och inte gett de boende tillräcklig information om tävlingarna. Bland annat ska följebilar har kört i 100 kilometer i timmen på vägar med hastighetsbegränsning på 30 kilometer i timmen. Vilket enligt honom har lett till att folk har känt sig oroliga för barn som är ute och leker.

– Vi har inte gett upp. Vi kämpar på in i det sista. Men det är svårt att få till någonting kvällen före midsommar, säger Göran Mattsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.