Galna sviten – har vunnit alla SM-guld i grenen

Publicerad

Joacim Nymann är ostoppbar i cykeltrial.
I dag tog han sitt femte raka SM-guld – det betyder att Nymann fortfarande har vunnit alla SM sedan SM-starten 2015.
– Riktigt skönt faktiskt, det har inte stämt så bra i dag, säger Nymann till SVT Sport.

Storfavoriten Joacim Nymann fick en prick direkt i den första sektionen efter en liten miss. Inför sektion två delade han därmed ledningen med Tobias Hult och Rasmus Lidén som även de noterades för en prick i sektion ett.

– Lite onödigt, han har så mycket högre kapacitet. Han slår i ”trampan” där på vägen upp, säger experten Björn Levin.

Misstaget kom när Nymann skulle hoppa rakt upp från ett hinder till ett annat. Han tog i med foten i marken och fick därmed en prick.

– Allmänt vingligt. Det hoppet sätter jag tusen gånger, det ska inte få hända men det gick ändå, säger Nymann som kände sig ur form i dag.

– Tävlingen ligger lite dumt, det är inte säsong så jag har valt att inte träna utan köra på med fysträningen inför den här tävlingen. Det kändes i dag att det var lite vingligare, säger han.

Tobias Hult tvåa med nio prickar

Trots att Nymann kände sig ur form blev det inte speciellt många missar. Inför den fjärde och sista sektionen stod han fortfarande på en prick – det gjorde inte konkurrenterna.

Tobias Hult med fem prickar var tvåa och närmsta konkurrent.

Här vinner Joacim Nymann SM-guld nummer fem i cykeltrial

Nymann drog visserligen på sig två prickar i sista sektionen men det hade han definitivt råd med. Nymann, totalt tre prickar, vann sitt femte raka SM-guld. Faktum är att Nymann vunnit samtliga SM, både inomhus och utomhus, sedan SM-starten 2015.

– Riktigt skönt faktiskt, det har inte stämt den här dagen så det är skönt att ta hem det ändå, säger Nymann.

Hult blev tvåa med nio prickar och trea blev Rasmus Lidén, 16 prickar.

I x-trial vann favoriten Sondre Haga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer