Succé för Rissveds i landslagscomebacken

Uppdaterad
Publicerad

Första landslagsuppdraget på landsväg sedan junioråldern.

Då imponerade Jenny Rissveds direkt och tog en andraplats på den första etappen i Gracia Orlová tour i Tjeckien.

– En fin dag här i Tjeckien och en fin dag för svensk cykel, säger landslagets assisterande förbundskapten Alexander Wetterhall till förbundets hemsida.

Mountainbike är fortfarande nummer ett för Jenny Rissveds, men det hindrar inte henne från att cykla en del landsväg när det passar.

Under torsdagen stod hon på startlinjen när det tjeckiska etapploppet Gracia Orlová tour inleddes – och det blev succé direkt för Rissveds som plockade en andraplats i tuff konkurrens.

– Tjejerna hjälps åt bra in i backen och på sista kilometern med målgång uppför är Jenny med och kör om det och slutar som nummer två, vilket ju är mycket positivt, säger den assisterande förbundskaptenen Alexander Wetterhall.

Vann gjorde polskan Agnieszka Skalniak-Sójka och på en tredjeplats hittade vi brittiskan Henrietta Colborne.

– Det ser förstås ut som ett jättebra utgångsläge inför i morgon. Vi hade höga förväntningar på oss men jag tycker att vi infriade dem också, så en bra dag – men nu gäller det att fortsätta att kriga på de återstående tre dagarna, säger Wetterhall.

MER CYKEL: Världsmästaren efter masskraschen – brutna revben och kollapsad lunga (25 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.