27-årige Alexej Lutsenko tog sin största seger i karriären när han vann dagens etapp i Tour de France. Foto: TT

Utbrytning på 185 km höll till etappseger

Uppdaterad
Publicerad

Kazaken Alexej Lutsenko vann dagens tuffa sjätte etapp i Tour de France. Han var med i en utbrytning efter ett par kilometer och ställde sedan av de övriga och nådde målet i Mont Aigoual uppe på 1560 meters höjd i Centralmassivet efter 191 km ensam efter att ha dragit igen blixtlåset i tröjan innan fotograferna väntade.

– Det var en väldigt viktig seger för mig och jag är så glad, det är ju ändå Tour de France. Det har tagit lång tid att få till den här etappsegern och nu kanske jag kan ta ytterligare ett steg. Jag låg långt efter med sex minuter sammanlagt så det var ett bra läge för en utbrytning, säger 27-årige Lutsenko som var 55 sekunder före tvåan Jesus Herrada i Eurosports sändning.

Utbrytningen bestod inledningsvis av åtta cyklister. De drog iväg efter fem, sex kilometer och höll klungan på avstånd.

Corona och idrott

Trots en tuff avslutning valde sammanlagtcyklisterna att bevaka varandra i den stora klungan som vid ett tillfälle var 6.40 efter utbrytargruppen. Klungan var knappt tre minuter efter i mål.

Alaphilippe tjänade en sekund

Julian Alaphilippe, som i går snöpligt blev av med den gula ledartröjan på grund av att han drack för sent, kickade till och försökte skaffa sig någon extrasekund mot konkurrenterna (det måste gå minst en sekund mellan åkarna för att en ny tid ska räknas).

Det lyckades och Alaphilippe fick den sekunden han var ute efter. Nu är han 15 sekunder efter ledande Adam Yates som behåller ledartröjan i den täta toppstriden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet