Jai Hindley vann Giro d'Italia. Foto: TT/EPA

Jai Hindley tar historisk Giro d'Italia-seger

Uppdaterad
Publicerad

Jai Hindley höll ihop i den sista etappen.

Australiern tog därmed totalsegern i Giro d'Italia och är historisk, som den första från landet som någonsin vunnit den prestigefyllda touren.

Richard Carapaz, från Ecuador, och Jai Hindley var några av de sista ut i startfältet i den sista etappen av Giro d'Italia i Verona. Det var individuell tidsscykling, och Hindley hade 1 minut och 25 sekunders fördel efter att ha gått upp i ledning framför Caparaz efter den näst sista etappen på lördagen.

Allt han behövde göra på söndagen var att undvika misstag.

Caparaz gjorde det han kunde och var sex sekunder snabbare än sin största motståndare, men Hindleys ledning blev för stor. När australiern, som körde ett stabilt lopp, gick i mål stod det klart att han vunnit touren.

Etappsegraren blev italienske Matteo Sobrero, som var snabbast på de 17,4 kilometerna. Hindleys tid var drygt 90 sekunder långsammare än Sobreros och gav honom en 15:e plats i etappen.

KLIPP: Skulle fira sitt stora ögonblick – då sköt han sig själv i ögat (17 maj)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Biniam Girmay. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.