Överlägset Linköping vann till slut

Damallsvenskans målfarligaste lag Linköping gästades av Göteborg som har ett av ligans bästa försvar. Och trots enormt många chanser för hemmalaget såg matchen ut att sluta 0-0. Då klev Stina Blackstenius fram.

Serietvåan Linköping tryckte på hela matchen, men ettan och tvåan i skytteligan, Pernille Harder och Stina Blackstenius, fick inte hål på seriefyran Göteborg. Med tio minuter kvar fick den sistnämnda målsprutan matchens bästa läge efter att ha rundat Loes Geurts i Göteborgs mål – men sköt utanför.

Den holländska landslagsmålvakten Geurts såg ut stoppa Linköping denna kväll men då klev nämnda Blackstenius fram igen och denna gång satt bollen i mål i den 86:e minuten.

Linköping hade förkrossande 24-3 i avslut och vann hörnstatistiken med 11-1.

I och med 1-0-vinsten tar Linköping över förstaplatsen i damallsvenskan, på samma poäng men med fler gjorda mål än Rosengård.

– Så klart fantastiskt skönt att få göra mål och få vinna matchen. Jag hade haft några lägen innan som jag inte lyckades förvalta så otroligt skönt när det väl blev mål, säger Stina Blackstenius.