Therese Sjögran har gjort sin sista match, trodde hon och alla andra, men till söndagens match kommer sportchefen/tränaren att vara ombytt. Foto: TT Nyhetsbyrån

Vändningen: Sjögran kan göra comeback

Uppdaterad
Publicerad

Det svänger kring Rosengårds Therese Sjögran. För två veckor sedan tackades hon av efter sin sista match för klubben. Men i morgon är hon ombytt när laget möter Göteborg på hemmaplan.  

– Hon kommer vara ombytt. Vi behöver rutin på bänken, säger assisterande tränaren Daniel Nilsson till Sydsvenskan.      

Therese Sjögran började som sportchef efter sitt avslut på planen, och så sent som i måndags klev hon in som huvudtränare då Markus Tilly sjukskrivit sig på obestämd tid.     

”Måste ha rutin”

 – Vi har många hungriga spelare på bänken. Men vi måste också ha rutin. Därför är hon aktuell för spel, säger Daniel Nilsson.

– Anita Asante blir borta i tre-fyra veckor. Hon står utanför truppen och Therese Sjögran och Malin Gunnarsson finns med istället.

Nu kan Sjögran alltså kombinera rollerna med att även vara spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.