Kan A3 Umeå stoppa Ligans poängdrottning? Foto: SVT Grafik

Direkt i SVT: Kan Umeå stoppa Ligans poängdrottning?

Uppdaterad
Publicerad

Visby kan inte skryta med många segrar inför kvällens direktsända möte med topplaget A3 Umeå. Men de har ligans poängdrottning Jessica Kelliher i storform. –Hon gör det svåra enkelt, säger Visbys huvudtränare Anders Pettersson till SVT Sport.

Det är dags för ännu en Basketmåndag i SVT och topplaget Umeå tar emot tabelltian Visby Ladies, som endast har två segrar.

Bortskämda med poängskörd

Visbys 23-åriga amerikanska Jessica Kelliher toppar poängligan med ett snitt på 24,7 poäng per match. En kraftfull forward och center som spelat över 37 minuter i snitt per match hittills.

–Jessica har gett oss en trygghet i spelet under korgarna. Nu är vi nästan bortskämda med att hon stoppar i 25+ i varje match. Jessica är en slitvarg med oerhört stark vilja, säger Visbys huvudtränare Anders Pettersson.

I motståndarlägret finns givetvis en stor respekt för den 183 centimeter långa amerikanskan.

–Jessica kommer till många avslut. Delvis på grund av sina egna styrkor men även för att en stor del av Visbys anfallsmönster går ut på att hitta henne. Att minimera hennes avslut blir ett självklart fokus för oss, säger Jan Enjebo, huvudtränare för Umeå.

Mer bredd i Umeå

Umeåklubben som vann SM-guld 2019, har en betydligt bredare trupp, kryddad med internationell erfarenhet. De tyska spelarna Emma Stach och Ama Degbeon är viktiga spelpjäser, liksom amerikanskan Janee Thompson.

–Vi har många spelare som kan göra poäng och därmed vara ett hot både från 3-poängslinjen och närmare korgen, säger Umeås tränare Jan Enjebo inför kvällens match.

Du ser matchen i SVT Play och SVT24 med start 19.30

Kommentator:  Peter Jonsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.