Jubel i FC Rosengård efter mål mot Djurgården.

Rosengård vann efter rivstart

Två mål under första kvarten.

Den starten gjorde att Rosengård till slut vann mot Djurgården med 3-0.

Jelena Cankovics frisparksmål var läckert.

Rosengård rivstartade mot Djurgården. Först gjorde Sanne Troelsgaard 1-0 i den åttonde minuten, och sedan ökade Jelena Cankovic på till 2-0 i den tolfte minuten.

Cankovics mål var vackert. Hon bjöd på en frisparkskanon med vänsterdojan.

Innan den första halvleken var över hann Cankovic trycka in trean. Hon sköt in 3-0 från straffpunkten.

– Den första halvleken var riktigt bra. Vi skapade många målchanser och kunde ha gjort ännu fler mål. Men det var skönt att hålla nollan och göra tre mål, säger Cankovic till SVT Sport.

– Det var väldigt skönt för mig att göra två mål, en frispark och ett straffmål.

Full pott

Djurgården orkade inte resa sig efter den halvleken. De fick åka hem från Skåne med noll poäng.

Rosengård har full pott, tolv poäng, efter fyra matcher.

Anna Anvegård gjorde comeback för Rosengård. Hon har haft skadebekymmer hela våren, men fick komma in på planen med tio minuter kvar att spela.

Eskilstuna såg länge ut att få med sig tre poäng från bortamötet med Kif Örebro efter Fanny Anderssons tidiga ledningsmål.

Men på stopptid klev Nathalie Hoff Persson fram och räddade en poäng för hemmalaget. Matchen slutade 1-1.