Guld i tiodans efter bara en månad som danspartners

Uppdaterad
Publicerad

Dawid Kaleta och Paulina Karkosik hade bara dansat ihop i en månad inför dagens SM-final i tiodans.

Men trots det blev det guld direkt för duon.

– Den senaste månaden har varit tuff, säger Karkosik.

I fjol hade Dawid Kaleta chansen att ta sitt femte raka SM-guld i tiodans men så blev det inte. Samarbetet med hans dåvarande danspartner upphörde och han stod länge utan danspartner. Men en dryg månad före årets SM hittade han Paulina Karkosik och trots den korta uppladdningen tillsammans blev det guld direkt för duon.

– Vi har bara dansat ihop en månad så när jag kom hit tänkte jag att vi bara ska njuta, säger Dawid Kaleta.

– Det här är en helt ny sak för mig. Jag har bara dansat med en partner i min karriär och det var tufft i början men jag fortsatte kämpa. Då träffade jag Paulina och så blev det som det blev, vi kämpade på, fortsätter han.

Kaleta och Karkosik vann före Philip Raabe och Christine Brammer. Karkosik hyllade sin partner efter SM-guldet.

– Den senaste månaden har varit tuff för oss men jag är jättetacksam för Dawid och att vi kunde börja jobba ihop. Vi har, utöver dansen, en bra kemi och det är hemligheten. Oavsett vem han dansar med, han har en fin insida och det är en ynnest att få dansa med honom, säger Paulina Karkosik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.