Kennedy Igboananike får chansen igen i Djurgårdens a-lag. Foto: Scanpix

Djurgården backar i Kennedy-bråket

Publicerad

Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson har beslutat att ta petade Kennedy Igboananike till nåder. Anfallaren kommer återigen att spela med A-laget.
-Jag börjar om nu i klubben, säger han till SVT.

Efter en schism med tränaren Magnus Pehrsson hamnade Kennedy Igboananike i Djurgårdens frysbox. Han har inte fått spela eller träna något med a-laget under säsongen – fram till nu. Idag fick han spela i en internmatch och gjorde direkt ett mål.

-Magnus har sagt att jag ska vara med i laget igen och att vi ska försöka titta framåt. Vi ska glömma bort allt som har hänt och vi ska börja om igen.

Hur blir det tror du? Är du fortfarande upprörd över att ha blivit petad?

-Det har varit tungt för mig. Från januari har jag inte spelat något. Men ibland är det så i livet. Vad ska man göra? Det är skönt också att komma tillbaka och spela med laget igen. Vi får se hur det går.

Hur är formen nu efter att ha spelat i reservlaget?

-Jag har tränat riktigt bra ändå. Det är bara matchspel som saknas. Jag vill börja om nu och hitta formen igen. Vi får se, jag kan inte säga riktigt.

Kennedys kontrakt går ut i november.

-Jag spelar kontraktet ut, sen får vi se vad som händer, säger anfallaren.

Det har ryktats om en övergång till AIK?

-Jag kan inte säga något om det. Allt är upp till Djurgården. Om de vill att jag ska spela så spelar jag. Jag tillhör Djurgården och har kontrakt och spelar där om de vill. Just nu ska jag bara fokusera på att träna och göra allt jag kan.

Hur ser du på klubbens chansen att klara sig kvar i allsvenskan?

-Det ska inte vara någon fara. Det är ett bra lag med många bra spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Allsvenskan 2012

Mer i ämnet