Foto: Bildbyrån

Amanda Lind invald i Wadas styrelse: ”Viktigt att vi har ett effektivt internationellt antidopningsarbete”

Uppdaterad
Publicerad

Idrottsminister Amanda Lind (MP) har fått ett internationellt toppuppdrag. Lind är invald i Wadas förvaltningsstyrelse – den internationella antidopningsbyråns högsta beslutande organ.

– Jag vill lyfta fram hur viktigt det är att idrottarna själva hörs när man tar fram regleringar och olika processer, säger ministern till SVT Sport.

Wadas förvaltningstyrelse består av 38 medlemmar, hälften är från den olympiska rörelsen och hälften från världens regeringar.

Amanda Lind (MP), kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågor, blir en av de europeiska representanterna.

– Det känns väldigt bra att Sverige fortsatt har en stark röst internationellt i antidopningsarbetet. Antidopningsarbetet är så centralt också för en ren idrott, för förtroendet för idrott och också för idrottarnas egen säkerhet. Här måste vi fortsätta jobba nationellt men också stärka arbetet internationellt, säger Lind till SVT Sport.

Vad känner du att du vill och kan tillföra?

– Jag vill lyfta fram hur viktigt det är att idrottarna själva hörs när man tar fram regleringar och olika processer. Jag tycker att det är viktigt att vi stärker Wada. Det finns kapitalstarka nationer och idrotter och där är det viktigt att vi har ett effektivt internationellt antidopningsarbete och det vill jag bidra till.

KLIPP: Amanda Lind svarar på Björn Erikssons krav om mer resurser kring dopning (11 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.