Foto: TT

Förre Wada-chefen: ”Ryssland ska inte få åka”

Uppdaterad
Publicerad

Wadas tidigare ordförande John Fahey tycker inte att Ryssland ska få delta i OS. ”Det skulle aldrig ens ha gått så här långt”, säger han.

Tidigare i veckan släppte Wada en rapport kring dopning i Ryssland. I den rekommenderade Wada att samtliga ryska idrottare stoppas från OS i Rio.

Nu kommer ännu en kritisk röst angående ett ryskt OS-deltagande.

OS i Rio de Janeiro 2016

”Det är en vida spridd korruption, inte individuell, inte bara en grupp och inte bara i en sport. Hela landet är med i detta”, säger Wadas före detta ordförande John Fahey.

Solklart beslut

Han tycker att det ”är självklart” att stänga ute Rysslands idrottare – för att visa att utbredd dopning inte är accepterad och ”för att visa att man stödjer rena idrottare”.

”Men egentligen skulle det inte ens ha kommit så här långt med tanke på vad Ryssland har anklagats för de senaste två åren”, säger Fahey.

Besked i dag

Under torsdagen kommer skiljedomstolen Cas med sitt beslut kring ryska friidrottare, som har överklagat sin avstängning under OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet