Vädret ställde till det för Tinne

Uppdaterad
Publicerad

Lagom till att Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello red in på VM-banan avtog det ihärdiga regnandet för en stund – men solskenet inne på arenan störde ”Anton”. – Han blev lite tveksam, det var svåra omständigheter, säger Vilhelmson Silfvén till SVT Sport.

Under framridningen öppnade sig himlen i franska Caen – men när det var dags för Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello att rida in på tävlingsarenan var det strålande sol igen.

Den snabba väderomställningen ställde till det för ekipaget, som fick 76,186 procent och slutade sjua individuellt.

VM i Ridsport 2014

– Jag är nöjd med procenten. Men han blev lite osäker när han kom in, det var ett skyfall innan och här sken solen och det glittrade. Han blev lite tveksam, det var rätt svåra omständigheter, säger Vilhelmson Silfvén till SVT Sport.

– Det hade varit lättare om det fortsatt regna. Han blev lite förvirrad.

Problemen visade sig bland annat i de första galoppombytena

– Det var ingen prickfri runda, säger SVT Sports expert Gunilla Byström.

Sverige låg på sjätteplats inför dagens avgörande, efter Patrik Kittels och Tinne Vilhelmson Silfvén Grand Prix-program slutade laget just sexa.

Segern gick till Tyskland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Ridsport 2014

Mer i ämnet