Foto: ARD

Kalla däck stoppade Ekström

Uppdaterad
Publicerad
Inför dagens DTM-race ledde Mattias Ekström mästerskapet med en poäng. Men dagen på Zandvoort blev inte lyckad, Ekström bröt och tappade ledningen i mästerskapet.

Han startade från tionde rutan men fick ingen lyckad start. Ekström gjorde ett tidigt däckbyte men missbedömde farten direkt i första kurvan efter bytet och åkte av.

Mattias Ekström ledde DTM-mästerskapet med 113 poäng. Det är bara en poäng mer än tvåan René Rast som hade 112 poäng.

Det blev en kämpig dag för Mattias Ekström i dagens race. Efter ett inte så bra kval blev det start från tionde position.

Svensken fick en dålig start och tappade en placering men lyckades rädda upp det de kommande två varven. Då lyckades han ta sig upp på en åttonde plats och bestämde att göra ett tidigt däckbyte.

Men det däckbytet skulle kosta mycket. Ekström kom inte ens förbi första kurvan innan han sladdade runt. Han missbedömde farten och med de kalla däcken fanns det inte tillräckligt med grepp. Han åkte ut i gruset och fick kämpa sig tillbaka.

Men tyvärr blev det inte bättre. En jobbig dag blev ännu jobbigare för Ekström då han tvingats bryta racet.

Som plåster på såren så slutade Rast nia i racet. Efter dagen lyckades tysken samla ihop två poäng. Den nya ställningen blir då: Rast på 114 poäng och Ekström kvar på 113.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer