Arkivbild. Foto: TT

IOK startar olympisk e-sporttävling inför OS

Uppdaterad
Publicerad

Internationella olympiska kommittén (IOK) ger sig in i e-sportvärlden.

En olympisk virtuell tävling kommer att anordnas inför sommarens OS i Tokyo.

”Den uppmuntrar sportdeltagande och framhäver de olympiska värderingarna med ett särskilt fokus på unga”, säger IOK:s ordförande Thomas Bach i ett pressmeddelande.

IOK motsätter sig spel med våldsamma inslag då de anses strida mot de olympiska värderingarna. Därför har man samarbetat med spelutvecklare och idrottsförbund för att utveckla e-sporttävlingar i fem traditionella sporter.

Mellan 13 maj och 23 juni kommer IOK att hålla i tävlingar för cykling, segling, bilsport, baseboll och rodd. Evenemangen kommer antingen att hållas i spelarnas hem eller på träningsanläggningar.

”Framtagandet av turneringen är i linje med den olympiska agendan '2020+5' och IOK:s digitala strategi. Den uppmuntrar sportdeltagande och framhäver de olympiska värderingarna med ett särskilt fokus på unga”, säger IOK:s ordförande Thomas Bach i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.