Simon ”Zimmeghj” Nystedt, Olle ”Ollelito” Arbin, Pontus ”GGFrolle” Frostvik (Assisterande förbundskapten), Ivan Lapanje, (Spelande förbundskapten). Foto: Pressbild

Svenska fotbollförbundet startar FIFA-landslag

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundet bildar ett nytt landslag – i tv-spelet Fifa. Det skriver SvFF på sin webbplats.

– Det svenska e-sportslandslaget i fotboll ger oss en möjlighet att via FIFA 18 testa på och lära oss om den digitala världen och skapa nya möjligheter till att representera Sverige på en internationell nivå, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

– Satsningen kommer vidare ge oss möjlighet att skapa ett ännu större intresse för svensk fotboll och våra landslag bland landets unga FIFA-spelare, fortsätter Sjöstrand.

Fifa-spelaren och före detta världsmästaren Ivan Lapanje, även känd under smeknamnet ”BorasLegend”, blir spelande förbundskapten i laget.

– Det känns otroligt roligt att få vara med på den här resan från start. Att lyfta FIFA till landslagsnivå känns som ett naturligt nästa steg i vad som redan varit en fantastisk utveckling för digital fotboll och e-sport de senaste åren, säger Lapanje till förbundets webbplats.

Förutom Lapanje är Simon ”Zimme” Nystedt samt Olle ”Ollelito” Arbin klara för laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.