Foto: Bildbyrån

Pawlicki matchhjälte när Piraterna vände och vann

Uppdaterad
Publicerad

Dackarna är avhängda i kampen om andra platsen i Elitserien efter att Piraterna vänt och avgjort matchen i det sista heatet. Stor matchhjälte blev Piraternas Piotr Pawlicki som bara tappade en poäng i matchen som slutade 44-46.

Piraterna såg ut att få det tufft att vinna den jämna matchen mot Dackarna i kväll. Deras stjärnförare Greg Hancock (som är avstängd efter slagsmålet med Nicki Pedersen senast lagen möttes) lyste med sin frånvaro – men Piotr Pawlicki klev fram och blev stor matchhjälte. Pawlicki tappade bara ett poäng på sex körda heat och var en stor anledning till att Piraterna lyckades vinna.

Rafflande avslutning

Dackarna inledde bäst och ledde efter sex heat med 22-14. Därefter följdes lagen åt men Dackarna kunde hålla Piraterna bakom sig. I 10:e heatet tog Piraterna första heatsegern och knappade mer och mer in på hemmalaget. I det 14:e heatet körde Piraterna in matchens första femetta signerad Piotr Pawlicki och Darcy Ward och gjorde matchen till en riktig rysare som fick avgöras i matchens sista heat.

Elitserien i speedway

Trots en vilt jagande Nicki Pedersen ledde Piotr Pawlicki från start till mål och såg till att Piraterna vann matchen med 46-44. Resultatet innebär att Dackarna är avhängda i kampen om andra platsen i Elitserien och slutar på fjärdeplats inför seriens sista omgång före semifinalerna och ligger risigt till för att väljas av serieledande Vetlanda.

Kampen om andra platsen kvarstår

I kvällens två andra matcher befäste Vetlanda sin serieseger efter att besegrat Lejonen med 41-49. Vetlandas Bartosz Zmarzlik var poängbäst med sina tretton poäng, följt av Peter Ljung med tolv. Mellan Rospiggarna och Indianerna blev det en något jämnare kamp som Indianerna tillslut gick segrande ur (42-48).

Kvällens resultat innebär att både Indianerna och Piraterna har 18 poäng inför Elitseriens sista omgång. Där kommer det avgöras vem som kniper åt andra platsen och slipper Vetlanda i en stundande semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i speedway

Mer i ämnet