Persson/Wessberg vidare till medaljspel i EM – tack vare Norge

Publicerad

Svenska paret Cajsa Persson och Linda Wessberg är klara för semifinal i EM i golf, tack vare att Lina Boqvist och Emma Nilsson förlorade sin match.
Trots det kom beskedet som en överraskning för vinnarna.
– Det var en chock. Vi trodde det skulle vara ett play off, men det är glada nyheter, säger Wessberg.

Sverige, Sverige, Norge.

Inför sista dagen av gruppspelsmatcher i golfens EM hade två svenska lag i grupp D chansen att gå vidare.

Lina Boqvist och Emma Nilsson behövde vinna mot norskorna Marianne Skarpnord och Marita Engzelius för att vara med i kampen om platsen till semifinal. Men svenskparet förlorade matchen.

”Får ge Marianne en stor kram”

Det i sin tur öppnade upp för Persson och Wessberg, som tack vare seger mot Catriona Matthew och Holly Clyburn hamnade på samma poäng som brittiskorna. Eftersom det är inbördes möten som räknas så knep svenskorna förstaplatsen i gruppen.

– Vi visste att de(brittiskorna) var tvungna att slå oss på sista hålet för att komma lika och då hade ju inte vi gått vidare.

Svenskparet passar även på att skicka en hälsning till Norge.

– Vi beställde detta innan, jag får ge Marianne(skarpnord) en stor kram sen, säger Linda Wessberg skämtsamt och fortsätter:

– Vi hade inte koll på vad som skulle hända om vi kom på lika men vi är glada över att Norge lyckades vinna.

”Hade ett stort samtal”

Och som enda svenska lag är Persson och Wessberg vidare till medaljspel på söndag där de i semifinalen möter nästa brittiska par, i form av Laura Davies och Georgia Hall.

– Vi är nöjda över hur vi kom tillbaka idag. Efter förlusten igår hade vi ett stort samtal och vi lyckades vinna idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer