Engelholm kvitterade finalserien

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren Engelholm kvitterade finalserien mot Hylte/Halmstad efter seger ikväll i den andra finalmatchen med 3-1 i set.

Hylte/Halmstad vann det första mötet med 3-1 i denna finalserien, som är en repris på fjolårets och lagen är oerhört jämna.  På de fem mötena i grundserien och i Grand Prix-spel under säsongen har det blivit femsetare i tre och Engelholm har tre segrar, Hylte/Halmstad två.

Hur jämnt det är visade sig i det första setet där Engelholm vann med 30-28.  Hemmalaget hade ett säkert grepp om setet vid 22-17 men släppte in gästerna.  Laget missade fyra setbollar. Men en av matchens bästa spelare Kaleigh Nelson  såg till slut till att Engelholm fick 29-28 och en femte setboll, som man till slut kunde avgöra på.

Halländskorna kom tillbaks och tog andra set med 25-22 men sedan var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen. Efter bra servande av centern Tilde Thun vann hemmalaget med klara 25-18 i tredje. I fjärde set var det Engelholm som gick ifrån ordentligt  men även den här gången blev det spännande i mitten av setet när Hylte hämtade tillbaks.  Men med bland annat bra servande av Thun igen, så blev det till slut en övertygande vinst med 25-18 även i fjärde.

Engelholm leddes poängmässigt  av amerikanskorna Tess Rountree och Kaleigh Nelson med 23 respektive 19 poäng.

Engelholm kan vinna sitt fjärde SM-guld i följd och tränaren P-A Sääf kan faktiskt ta sitt sjätte raka guld. 2012/13 tog han hem titeln med Hylte/Halmstads herrar, 2013/14 med Hylte/Halmstads damer.

Tredje finalen spelas på lördag, i Örnahallen i Hyltebruk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.