Det blev tredje gången gillt för Charles Leclerc i Monaco. Foto: Luca Bruno

Charles Leclerc höll ut – tog första segern i Monaco

Uppdaterad
Publicerad

För tredje gången i karriären startade Charles Leclerc i pole position på gatorna hemma i Monaco.

Och det blev tredje gången gillt. Monegasken lyckades för första gången hålla i ledningen hela vägen i mål och vinna formel 1-loppet.

Det blev ett långsamt och taktiskt race efter en stökig inledning på den klassiska banan.

Innan förarna hunnit köra ett helt varv viftades den röda flaggan och det blev en ny stillastående start.

Detta efter att Haas-föraren Kevin Magnussen kört in i Red Bulls Sergio Perez och tagit med sig stallkamraten Nico Hülkenberg i kraschen. Samtliga tre var oskadda men fick bryta racet.

Efter omstarten blev det ett ganska odramatiskt men taktiskt lopp med långsam körning från hela fältet.

Monacobanan är ökänd för att vara smått omöjlig att göra omkörningar på. Eftersom samtliga förarna utom en gick in i depå och bytte däck i samband med det tidiga stoppet blev det passiv körning från nästan alla som ville spara sina däck.

Mot slutet fick förare som Max Verstappen och Lewis Hamilton luckor för att göra ett ”gratis” depåstopp men de var för långt ifrån täten för att göra någon skillnad i slutändan.

Två gånger tidigare hade Charles Leclerc sumpat sin ledning i Monaco men nu fick monegasken äntligen ta hem segern på gatorna i sin hemstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.