Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se och hör om dramat kring Adrian Newey i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Ingenjören Adrian Newey lämnar Red Bull – kan bilda drömuppställning med Ferrari och Lewis Hamilton

Uppdaterad
Publicerad

Adrian Newey, teknisk chef för Red Bull lämnar Formel 1-teamet efter säsongen. Nyheten fick stort genomslag i motorsportvärlden och frågan som många ställer sig är, bildar han drömuppställning med Lewis Hamilton i Ferrari 2025?

Se och hör om dramat kring Adrian Newey i spelaren ovan.

Sedan 1980-talet har Adrian Newey, 65 byggt och designat formelbilar med största tänkbara framgång. Och sedan 2006 har han tillhört Red Bull där han varit med och lett teamet till sex konstruktörstitlar.

Lägg där till ytterligare sex VM-titlar med anrika McLaren och Williams så står det självklart att Newey är en av motorsportens största.

Men nu är Neweys framtid oklar. Efter att ha offentliggjort uppbrottet med Red Bull är Formel 1:s största fråga, var ska Newey ta vägen?

Drömuppställing hos Ferrari?

Lewis Hamilton är sedan innan årets säsong klar för Ferrari 2025 efter att ha tillhört Mercedes sedan 2013.

Och enligt samstämmiga uppgifter, däribland italienska Gazzetta dello Sport så kan även Adrian Newey presenteras för Ferrari inom kort.

När Newey under hösten 2023 gästade Formel 1:s officiella podcast uppgav Newey sin ånger över att aldrig ha samarbetat med just Hamilton och Ferrari.

– Känslomässigt, ja. Det hade varit otroligt att jobba med Lewis, men det hände aldrig. Ibland handlar det om omständigheter, sade Newey till Beyond the Grid då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.