Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ingen såg det här komma” säger SVT Sports expert Fredrik Ekblom om Lewis Hamiltons övergång till Ferrari. Foto: [ANGELA WEISS, GIUSEPPE CACACE]

Experten: ”Största övergången i F1:s historia”

Uppdaterad
Publicerad

Lewis Hamilton kommer att gå till Ferrari 2025.

En övergång som överraskade i F1-världen.

– Det är den största övergången för mig, säger SVT Sports expert Fredrik Ekblom.

Hör SVT Sports expert Fredrik Ekbloms tankar om Hamiltons övergång till Ferrari i spelaren ovan.

– Det är den största i Formel 1-historien, tycker jag. Lewis Hamilton som är the greatest of all time – att gå från ett powerhouse som Mercedes till ett ännu större powerhouse i Ferrari, så för mig är det den största övergången, säger SVT Sports expert Fredrik Ekblom.

Som ny i stallet kan Lewis Hamilton inte räkna med att bli förstaförare direkt enligt Fredrik Ekblom. Ferrari har sedan flera år satsat stort på 26-årige Charles Leclerc, men Ekblom tror inte att Leclerc kommer ha något emot att bli stallkamrat med världens bäste.

– Jag tror att han tycker det är jättebra, han är ung, han är reptilsnabb, han har hela teamet med sig, han pratar italienska och han har kört där i flera år. Att få en förare av den magnituden som Lewis Hamilton vid sin sida bådar bara gott, jag tror inte han är rädd för det utan det motiverar nog bara mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.