Foto: Bildbyrån

Charles Leclercs känslosamma ord: Folk jag känt är inte kvar på grund av min sport

Uppdaterad
Publicerad

En sport som präglas av stora risker i hög fart. Genom åren har flera Formel 1-förare omkommit i svåra krascher. Stjärnan Charles Leclerc är en som mist ett par i sin närhet.

– Det är väldigt tufft att se att folk du känt inte finns kvar längre på grund av sporten du älskar, säger han enligt Daily Mail.

24-årige Charles Leclerc, som tillhör Ferraris stall, har fått uppleva djup sorg de senaste åren. 2014 förlorade han sin gudfar, tillika Formel 1-föraren, Jules Bianchi, som avled nio månader efter att ha kraschat i Japans GP. Fyra år senare omkom även hans vän Anthoine Hubert i Formel 2:s tävlingar i Belgien. Samma helg satte sig Leclerc i sin Ferrari och vann Belgiens GP.

– Jag var extremt nära Jules, och Anthoine hade jag känt sedan vi var unga. Det är väldigt, väldigt svårt att se att människor du känt inte finns kvar längre på grund av sporten du älskar mest. Men jag tänker inte på att sluta. Jag har varit programmerad att göra det här sedan jag var ung. Det är inget annat jag kan göra. Jag är bara bra på att köra, säger Leclerc enligt Daily Mail.

– Jag tänker inte på faran.

”Frågade mig själv..”

Mellan Bianchi och Huberts bortgång miste Leclerc också sin far, Hevre, 2017. Då tävlade Leclerc i F2.

– Jag frågade mig själv vad min far hade velat att jag skulle göra då, säger han och poängterar att svaret var: tävla och vinn.

– Jag kan vara emotionell på hemmaplan, men jag är en annan person i bilen. Det är en karaktär som jag har byggt upp genom åren.

Leclerc kör just nu i Silverstone och är i VM-totalen 49 poäng bakom ledande Red Bull-föraren Max Verstappen.

MER FORMEL 1: Max Verstappen vann i Kanada (20 juni 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.