Lewis Hamilton med Michael Schumachers hjälm. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fina gesten: Mick Schumacher gav pappas hjälm till Hamilton

Uppdaterad
Publicerad

Idag tangerade Lewis Hamilton legendaren Michael Schumachers rekord över flest segrar i Formel 1. Britten tog sin 91:a seger i karriären då han vann på tyska Nürburgring. Då gratulerade sonen Mick Schumacher med att ge en av pappas gamla hjälmar till Hamilton.
– Wow. Det här är en otroligt stor ära, säger Hamilton.

Michael Schumacher har inte synts i offentligheten sedan skidolyckan 2013. Efter olyckan försattes han i konstgjord koma och i dagsläget vet man väldigt lite om legendarens hälsotillstånd.

Sonen Mick Schumacher skulle egentligen ha ”debuterat” i Formel 1 i Tyskland, men då träningen regnade bort blev det inget av det. Till vardags kör han Formel 2 och idag var han på plats för att ge sin pappas hjälm till Hamilton som tangerade rekordet.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag kommer ihåg att jag var Michael i ett tv-spel och jag trodde inte att någon förare skulle ens vara nära hans rekord. När jag gick i mål fattade jag inte att jag hade tangerat hans rekord. Jag känner stor respekt för Michael, säger Hamilton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer