Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se läsarfilmen några meter från kraschen. Foto: Läsarfilm: Anton Söderström

Norrmannen Frank Tore Larsen kraschade våldsamt i rally-EM

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Frank Tore Larsen var inblandad i en våldsam krasch på dagens andra sträcka i Värmlands EM-rally.

33-åringen fick sladd, hamnade i luften, och voltade flera varv innan han tillsammans med sin kartläsare landade vid sidan av vägen.

– Oj, oj, oj, oj, ser ni; det tar liksom mer fart, en rejäl krasch faktiskt. Bilen är rejält skadad, säger SVT-experten Jonas Kruse i sändning.

Det är inte Norges tävling på rally-EM i Sverige. I går, på den tredje sträckan, var Ole Christian Veiby inne och slirade på en tomt.

I dag hamnade landsmannen Frank Tore Larsen i en våldsam krasch på dagens andra sträcka och voltade flera varv och bilen totalkvaddades. Både Larsen och hans kartläsare klarade sig bra och kunde säkert ta sig ur bilen men fick så klart bryta loppet.

– Tyvärr för Tore Larsen, som var på väg att göra sitt livs rally. Ett otroligt fint tempo, han siktade på topp tio och låg topp tre, då förstår ni hur bra det här var på väg att bli, fortsätter Kruse.

Se kraschen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.